Påskeharen har operert i flere land i siden 1600-tallet og i Norge siden 1900-tallet. Det har vært kjent at Påskeharen har lagt ut godteri og påskeegg til barna ved påsketider. Det har i disse tider versert rykter om at Påskeharen har fått utviklet sin egen app. Vi har ikke klart å få verifisert om dette er sant og har derfor tatt kontakt med noen som kanskje kan bekrefte ryktene.

-Tja, etter vår lille filurering før jul, om Julenissens behov for gode datasystemer, ville det jo ikke være unaturlig om Påskeharen tok kontakt med oss for å lage en app, sier Jo Are Aslaksen, salgssjef i Locus. Han vil imidlertid ikke bekrefte at Locus har laget en slik app, av prinsipielle grunner. 

Påskeharen kan jo være litt unøyaktig når han leverer sine påskeegg og barna bruker mye tid på å lokalisere alle leveransene. Alle eggene blir kanskje ikke funnet og det kan jo føre til at svinnet blir vel stort og dermed forsvinner jo en masse verdier. Det er jo også innført en sukkeravgift som vil påvirke effektiviteten i logistikken til Påskeharen. Man skulle jo tro at Påskeharen var fritatt for denne avgiften, men det er visstnok ikke tilfelle, sier Aslaksen. 

Hva slags app er det da snakk om? Vi forsøker å få mer klarhet i hva appen gjør for barna og Påskeharen. -En slik leveranse ville vi jo ikke kunne snakke for høyt om, sier Aslaksen, men man kan jo tenke seg at det er en app som barna kunne laste ned for å få en mer nøyaktig beskrivelse av hvor eggene er lagt ut. Hvor denne appen eventuelt kunne lastes ned fra, vil han ikke si noe om.

Mine kilder hevder at denne appen bærer navnet TransFleaster, og dette ligner mistenkelig mye på det kjente systemet TransFleet. Er det her snakk om deres system, skreddersydd for Påskeharen? Ikke umulig, smiler Aslaksen, det ville jo vært en normal leveranse fra oss. Han benytter samtidig anledningen til å ønske alle sammen en strålende påske og håper at alle kjører forsiktig og har tålmodighet i trafikken.