Locus

Søk

A A+ A Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Du er her:

God jul og godt nytt år!

Ville julenissen hatt nytte av TransFleet TMS?

Julenissen driver jo en global distribusjon av julegaver og vi kan vel alle være enige om at han må ha et ganske godt opplegg, logistisk sett. Vi har jo ikke total innsikt i hvordan han får det til, men kunne han for eksempel forbedret noe av det ved hjelp av et godt system for hjemleveranser?

Vi lar spørsmålet gå videre til salgssjefen i Locus Logistics, Jo Are Aslaksen. Småhumrende kan han fortelle at, ja, nissen ville nok kunne forbedre julegavedistribusjonen sin på flere områder. Nå skal vi ikke overprøve hans fabelaktive evne til å levere riktige gaver til riktig tid og på rett sted, men vi kan se på noen av områdene hvor TransFleet TMS kunne ha forbedret leveransesituasjonen for ham.

Ruteplanlegging og skanning
Vi kan starte på verkstedene hans. Det må produseres en mengde med gaver som skal plukkes til riktig tid og plasseres på riktig utlastingssteder. Vi må huske på at det er mange sledelass som skal ut i løpet av et kort tidsvindu og da bør det være lett å finne fram til riktig sted for opplasting. TransFleet TMS vil hjelpe til med å planlegge effektive ferdselsårer for Rudolf og hans kolleger, og så kan lagersystemet plukke gavene i riktig rekkefølge og pakke sekkene på en best mulig måte. TransFleet TMS vil da også skanne sekkene og sørge for at de havner på riktig sledetur. Nissen skal ikke behøve å sjekke at det er de riktige sekkene, han skal bare ta med seg den riktige sekken ned pipa og være sikker på at han har med seg riktig gave til lille Ine.

Crossdocking og kundekommunikasjon
Det er mulig at Julenissen har strategisk plasserte HUBer, det vet vi ikke noe om, sier Aslaksen. TransFleet kunne i hvert fall hjulpet til med å planlegge og levere gavene til de riktige HUBene og deretter sørget for at det blir crossdocket til riktig sledetur igjen. Sampakking og splitting av gaver og sekker vil også være nyttige funksjoner etter at varene har forlatt verkstedet, familier kan jo endre status og folk kan endre sted for julefeiringen i siste liten. TransFleet TMS ville bidratt med å holde oversikten over disse endringene, spesielt når TransFleet TMS kan ha en dialog med familiene og dermed få siste versjon av hvordan julaften blir for hver enkelt familie.

Full oversikt
Julenissen har sikkert også behov for å få løpende tilbakemelding på hvordan gavedistribusjonen utføres. Han er jo veldig opptatt med å holde styr på en reinflokk foran sleden og da er det jo godt at TransFleet TMS kan fortelle nissen at han virkelig har kommet til riktig pipe. Digitale, geografiske grenser med bjellepling forteller når nissen kommer til riktig sted og når han må forlate stedet for ny utdeling. Hans controller-alver kan da se at alt går som planlagt eller om noe må endres, ingen ting blir da overlatt til tilfeldighetene.

På spørsmål om julenissen har vært i kontakt med Aslaksen om kjøp av TransFleet TMS, er svaret litt unnvikende. Vår familie får besøk av ham hvert eneste år, men så langt har vi ikke tatt oss tid til å diskutere effektivisering av gavelogistikken. Jeg tror han skjønner at jeg har fri på julaften og helst vil feire med familien og han har det jo litt travelt selv også, avslutter Aslaksen og ønsker alle en strålende jul.


 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Logo
Locus Solutions AS  
Leif Weldingsvei 20  
3208 Sandefjord  
   
Tlf: 33 48 42 00  
E-post: LocusNO.Admin@enghouse.com